• EDOTÁCIE
  • Články
  • Aktuálne nástroje na podporu podnikateľov v najmenej rozvinutých okresoch

Splníme Vám viac než len 3 priania

Aktuálne nástroje na podporu podnikateľov v najmenej rozvinutých okresoch

Semináre v Banskej Bystrici a v Prešove na tému „Aktuálne nástroje na podporu podnikateľov v najmenej rozvinutých okresoch (NRO)“.

Slovenska agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) zorganizovalo v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR (MH SR) v dňoch 3. a 4. decembra 2019 sériu seminárov v Banskej Bystrici a Prešove. Ústrednou témou boli aktuálnej nástroje podpory podnikateľskej aktivity v tzv. najmenej rozvinutých okresoch (NRO) Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. V rámci seminárov sa prezentujúci z MH SR a SARIO venovali finančným formám podpory podnikateľov (schéma investičnej pomoci, R&D odpočet na výskum a vývoj a aktuálne výzvy v rámci operačného programu Výskum a inovácie), ale aj nefinančným možnostiam podpory (služby SARIO na podporu investícií a exportu).
 
Seminárov sa zúčastnilo 74 starostov, primátorov a zástupcov žúp, výborov pre rozvoj NRO a centier podpory regionálneho rozvoja. Hlavným cieľom podujatia  bolo informovať publikum o rôznych formách podpory a poskytnúť informácie, ktoré môžu títo predstavitelia ďalej sprostredkovať podnikateľom pôsobiacim v jednotlivých NRO.

 
Zdroj: SARIO

Staň sa členom GRANT klubu a neunikne ti žiadna dotačná príležitosť

Chcem sa stať členom