• EDOTÁCIE
  • Články
  • Tento rok župa podporí enviroprojekty za 100 tis. eur, ako o financie žiadať?

Splníme Vám viac než len 3 priania

Tento rok župa podporí enviroprojekty za 100 tis. eur, ako o financie žiadať?

Tento rok župa podporí enviroprojekty za 100 tis. eur, ako o financie žiadať?

Až do 31. augusta 2018 môžu environadšenci predkladať na Úrad TSK projekty v rámci dotačnej schémy Zelené oči. Aj vďaka nej sa Trenčianska župa môže pýšiť prívlastkom „zelená“.

Hlavným cieľom projektu Trenčianskeho samosprávneho kraja s názvom Zelená župa je zníženie ekologickej stopy a zvýšenie environmentálneho povedomia obyvateľov kraja. Tak ako po minulé roky aj v roku 2018 má verejnosť možnosť žiadať TSK o finančný príspevok v rámci dotačnej schémy Zelené oči, ktorá pomáha meniť Trenčiansky samosprávny kraj na Zelenú župu.

Dvakrát viac peňazí na ekoprojekty

O finančné prostriedky na podporu environmentálnych projektov môžu žiadať nielen obce, ale aj príspevkové a rozpočtové organizácie, ktoré obec zriaďuje, podnikatelia a fyzické osoby. S cieľom podporiť čo najviac ekologicky a environmentálne zameraných projektov vyčlenil TSK v aktuálnom roku až 100 tis. eur, čo je oproti minulému roku dvojnásobne viac. Doposiaľ bolo schválených 30 enviroprojektov„Aj v tomto roku plánuje TSK podporiť šikovných ľudí, ktorí predložia zaujímavý ekologický a pre verejnosť prospešný projekt. Je dôležité znižovať ekologickú stopu a správať sa k prírode s rešpektom. Preto sme v rámci programu Zelená župa zaviedli tento grantový systém, ktorý vstúpil do svojho tretieho roku fungovania,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Ak aj vy máte v hlave nápad, ktorý môže pomôcť napríklad zveľadiť verejné priestory, vysadiť zeleň či zorganizovať environmentálny workshop alebo prednášku, neváhajte a pošlite na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja vašu víziu. Všetky potrebné informácie o grantovej schéme Zelené oči nájdete tiež na webovom sídle TSK v sekcii Regionálny rozvoj, Zelená župa. Ohľadom žiadostí o finančný príspevok sa môžete obrátiť aj na administrátorku programu Zelené oči Danu Gavalierovú. Žiadosti a všetky potrebné tlačivá, ktoré budete pri predkladaní projektu potrebovať, nájdete na webovom sídle TSK v časti Zelené oči – dokumenty ku grantom.

Aj váš environmentálne zameraný projekt sa môže pridať k tým úspešným, medzi ktoré patrí napríklad zriadenie exteriérovej ekoučebne na ZŠ Štúrova ulica v Myjave či Vresovcová záhrada v Prievidzi. Úspešným žiadateľom sa môže stať aj autor projektu zameraného na osvetu v oblasti environmentalistiky a ekológie, ktorá zahŕňa výučbové programy pre verejnosť alebo školy, či environmentálne školenia pre zamestnancov. Fantázii sa medze nekladú, o čom sa presvedčilo aj mesto Myjava, ktoré vďaka príspevku z grantovej schémy Zelené oči zorganizovalo napríklad divadelné predstavenie s eko-tematikou Dr. Zemboli. Jedinou podmienkou, ktorú musí predkladateľ projektu splniť, je jeho verejnoprospešný účel a sídlo na území Trenčianskeho kraja.

Podrobné informácie o predkladaní projektov a schvaľovacom procese nájdete v priloženej fotogalérii.

autor: lb

Dokumenty

Zdroj:  Trenčiansky samosprávny kraj

Staň sa členom GRANT klubu a neunikne ti žiadna dotačná príležitosť

Chcem sa stať členom