• EDOTÁCIE
  • Články
  • V BRDS 2019 uspelo 420 žiadostí

Splníme Vám viac než len 3 priania

V BRDS 2019 uspelo 420 žiadostí

Finálne sumy aj projekty, ktoré získali podporu v rámci Výzvy o predkladanie žiadostí na získanie dotácie z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy pre rok 2019 nájdete na https://brds.sk/. V tomto roku župa podporí 420 projektov v 6 oblastiach za viac ako 1,5 milióna eur. 
 

„Aj vďaka jedinečnej dotačnej schéme, sa stane Bratislavský kraj atraktívnejší a najmä bohatší pre jeho obyvateľov, či už na zážitky alebo možnosti, kam ísť športovať či za kultúrou. Podporu takýchto projektov, ktoré sú prospešné pre rozvoj kraja, vnímam ako dôležitú a potrebnú. Preto, ak niekto neuspel v BRDS, môže aktuálne využiť dotáciu v rámci Participatívneho rozpočtu, ktorého cieľom je podpora malých komunitných projektov,“ ozrejmil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. 
V rámci šiestich výziev podpory Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy bolo spolu doručených 800 žiadostí v celkovej požadovanej sume 4 487 487 eur. Po formálnej kontrole postúpilo na hodnotenie Odborným hodnotiacim komisiám 712 žiadostí v celkovej sume požadovanej dotácie 4 062 259 eur. Poslanci zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom zasadnutí 29.3.2019 schválilo podporu pre 420 žiadostí. Suma 1 507 940 eur tak bude rozdelená medzi oblasti Životné prostredie a rozvoj vidieka, turizmus, športové zväzy, športové podujatia a pravidelné pohybové aktivity, mládež a kultúru.

Prehľad podporených projektov konkrétnych výziev nájdete na webe https://brds.sk/

 

Zdroj: Bratislavský samosprávný kraj

Staň sa členom GRANT klubu a neunikne ti žiadna dotačná príležitosť

Chcem sa stať členom