• EDOTÁCIE
  • Články
  • Znovuotvorenie registrácie organizácií – Umenie v exile (Mimoriadna výzva 1/2022)

Splníme Vám viac než len 3 priania

Znovuotvorenie registrácie organizácií – Umenie v exile (Mimoriadna výzva 1/2022)

Vzhľadom na veľký záujem zaregistrovať sa do zoznamu organizácií, ktoré chcú pomôcť umelcom a umelkyniam na úteku sme sa rozhodli opätovne otvoriť formulár pre registráciu organizácií.

Zaregistrovať sa môžu organizácie, ktoré na Slovensku celoročne pôsobia v oblasti umenia a kultúry (môže ísť o akékoľvek zriaďované organizácie, ale aj subjekty z tzv. nezriaďovanej kultúry) do 25. 5. 2022 na tomto linku, kde uvedú svoje kontaktné údaje, oblasť pôsobnosti, počet osôb, ktorými sú ochotní spolupracovať alebo už kooperujú. Zozbierané údaje budú zdrojom informácií (prístupný bude v troch jazykoch – slovenčina, ukrajinčina, angličtina) pre budúcich štipendistov/ky. Zoznam je verejne prístupný na webstránke FPU a bude priebežne aktualizovaný. 

Umelci/kyne na úteku si budú môcť vybrať z týchto organizácií a kontaktovať ich za účelom spolupráce pri predkladaní žiadosti a realizácii svojho projektu, na ktorý si požiadajú o podporu v FPU.

 

Pomôcť umelcom a umelkyniam na úteku môžete zapojením sa do tejto iniciatívy, alebo aj tým, že budete  informácie o nej ďalej šíriť a zdieľať. Ďakujeme!

V prípade akýkoľvek otázok kontaktujte FPU mailom: ua@fpu.sk alebo telefonicky:  02/59324253 alebo 02/59324262

Zdroj: Fond na podporu umenia

Staň sa členom GRANT klubu a neunikne ti žiadna dotačná príležitosť

Chcem sa stať členom